Transvetten, het schadelijkste wat je kan eten

Transvetten zijn momenteel het ongezondste wat je kan eten calorie voor calorie gezien. Heb jij één van de hoofdoorzaken van overgewicht al uit je voeding gehaald?

De gevaren van transvetten

Hoe gevaarlijk zijn transvetten nu eigenlijk en wat kan je er aan doen om ze uit je voeding te halen? Onderstaand video maakt je al veel duidelijk.

In Nederland zitten transvetten nog altijd in veel producten. Mensen zijn er niet van bewust en gaan er te snel van uit, dat wanneer het in de winkel te koop is, dat het wel goed zal zijn.

Labels

Er zijn veel ‘gezonde’ producten te koop die transvetten bevatten.  Het mag duidelijk zijn waarom producenten het niet groot en duidelijk op hun verpakking vermelden. Lees daarom altijd de verpakking erg goed. Waar moet je allemaal op letten?

Transvetten kunnen op verschillende manieren en plaatsen aangegeven worden. Het kan verstopt staan tussen een lange lijst met ingrediënten. Soms wordt het aangegeven als transvet en een andere keer weer als gehard plantaardig vet. Gehard vet of gedeeltelijk gehard vet behoren ook tot de mogelijkheden. Goed opletten dus.

Daarnaast hoeven producten het niet aan te geven wanneer er minder dan 0,5g transvet in zit. Kijk dus uit want transvetten kunnen overal in zitten.

No Comments Yet.

leave a comment

CommentLuv badge