Hoeveel calorieën om af te vallen?

Hoeveel calorieën heb je nu eigenlijk nodig om af te vallen? Dit verschilt per persoon maar er zijn wel enkele richtlijnen waar je je aan dient te houden om het beste resultaat er mee te bereiken. Ons doel is namelijk om vetmassa te verliezen, niet waar?

Hoeveel minder moet ik eten?

Ten eerste, bereken hoeveel calorieën je op een dag verbrandt. Wanneer je te ver onder je onderhoud gaat zitten, zal je naast vet- ook spiermassa gaan verliezen. Dit wil je voorkomen want het zorgt er voor dat je metabolisme zal vertragen. Daardoor werken dieeten, op basis van weinig calorieën ook nooit.

Een veilige manier is om te starten met 15-20% onder je onderhoud. Wanneer je op een dag dus 2000 kcal zou verbranden, ga je de komende tijd 1600-1700 kcal per dag eten.

Bij sommige zal het nodig zijn om nog meer te ‘cutten’, maar dat is in eerste instantie niet aan te raden. Ga nooit meer dan 30% (!) onder je onderhoud zitten, want dan zal je naast vet ook spiermassa verliezen.

Meten is weten, houd een logboek bij en kijk hoe je gewicht veranderd de komende weken. Ga ook niet iedere dag meten, één keer per week is voldoende.

Onthoud dat het beter is om langzamer af te vallen omdat je dan meer spiermassa behoudt waardoor je een goede kans hebt blijvend af te vallen. Wanneer je spiermassa verliest, is de kans groter dat je sneller aan zult komen als je weer meer gaat eten.

Hoeveel kcal om 1 kilo vet af te vallen?

Om 1 kilo vet af te vallen moet je 7700 kcal verbranden. Dus als je zoals het vorige voorbeeld 400 kcal onder onderhoud gaat zitten, zal je 400*30 = 12000 kcal per maand verbranden, wat inhoud dat je ongeveer 12000/7700= 1,56 kg zal afvallen per maand.

Klinkt weinig? Op jaarbasis dan, 400*365= 146000 kcal, wat weer neer komt op ongeveer 19 kg wat je dan op jaarbasis afvalt. Prima toch! Daarnaast is het sowieso aan te raden om  erbij te gaan sporten. Calorieën die worden verbrandt door sport blijven veel beter weg dan wanneer ze door minder eten zijn verloren. Als je dit combineert, heb je zo het gewicht en lichaam wat je zelf wilt!

No Comments Yet.

leave a comment

CommentLuv badge