Gezond afvallen, hoe werkt het?

Dus jij wilt afvallen maar wel op een gezonde manier? Heel verstandig. Op deze pagina kom je al een hoop te weten hoe gezond afvallen het beste werkt. Het is geen rocket-science of zo, dus lekker begrijpelijk voor iedereen.

De meeste dieet programma’s werken niet

Veel mensen hebben een hoop diëten geprobeerd, zonder succes. Ze kwamen uiteindelijk weer op hun oude gewicht terecht of zelfs zwaarder. Dit komt omdat de meeste diëten ook helemaal niet gericht zijn op verlies van lichaamsvet. Bijna allemaal zijn gebaseerd op (super) lage calorie inname. Dit zorgt ook zeker voor verlies in gewicht in het begin. Maar naast vet verlies zal je ook veel spiermassa verliezen en dat is iets wat je wilt voorkomen.

Doordat je spiermassa verliest gaat je metabolisme achteruit waardoor je minder calorieën zal gaan verbranden in de toekomst. Dit zorgt er dan weer voor dat je als je je oude eetpatroon weer oppakt dat je snel je verloren vetmassa terug zal krijgen omdat je lichaam minder verbrand. Vaak zal je er juist slechter op terug komen. Conclusie, blijf weg van diëten gebaseerd op super lage calorie inname. Je zal er je doel niet mee behalen.

Gezond afvallen door goede voeding en beweging

Ons doel is dus om vetmassa te verliezen en niet om gewicht te verliezen. Vetmassa verliezen gaat maar op één manier, verbrand meer calorieën dan je binnen krijgt. Hoeveel je op een dag verbrandt hangt af van je BMR en je activiteitsfactor. Afvallen kan door 1) minder calorieën binnen te krijgen van eten of 2) door meer calorieën te verbranden door beweging.

Je zal beide moeten gaan toepassen om je doel te bereiken. Het is veel beter om vetmassa te verbranden door beweging dan door hele lage calorie inname. Als je daarbij krachttraining doet ben je helemaal goed bezig omdat je dan een veel betere kans hebt de meeste spiermassa te behouden en dit is wat je wilt, want het houd je metabolisme op zijn hoogste stand. Hierdoor blijf je een hoop calorieën verbranden. Gezond afvallen doe je zo!

De juiste mindset

Je weet nu waarom al die andere dieet programma’s niet werken. Daarnaast is het zeker geen manier van gezond afvallen door je zelf uit te hongeren. Het idee van vet verliezen is makkelijk en iedereen kan het begrijpen hoe het werkt. Het afvallen zelf is niet altijd makkelijk, zoals meestal wordt beweerd. Toch weet ik zeker dat iedereen die het wilt het voor elkaar krijgt. Een juiste mindset is daarbij heel belangrijk. Je zal doelen moeten stellen en er naar toe werken. Vaak wordt deze stap het meest onderschat. Veel succes met gezond afvallen.

No Comments Yet.

leave a comment

CommentLuv badge