BMI berekenen vrouw of man

Wil je snel een indicatie of u overgewicht heeft of niet dan kunt u gebruik maken van de Body Mass Index. Het is zoals gezegd een indicatie en gaat niet in alle gevallen op. Toch benieuwd hoe je uit de bus komt? Gratis BMI berekenen voor vrouw of man, voor kinderen is hij helaas niet geschikt.

Body Mass Index

Body Mass Index (BMI) is een populaire manier om te bepalen of iemand overgewicht heeft of niet. Nu wil ik je meteen vertellen dat BMI niet het hele verhaal verteld en op basis daarvan kan je ook zeker niet altijd bepalen of je een gezond gewicht hebt of niet. Dit komt omdat het geen rekening houdt met lichaamscompositie. Echter geeft het wel een beter beeld dan gewicht alleen.

Doordat ze geen rekening houden met hoeveel spiermassa iemand heeft zal een atleet of bodybuilder bijvoorbeeld al snel in de categorie overgewicht worden geplaatst. Natuurlijk is dit niet het geval gezien veel gewicht uit spiermassa bestaat en geen vetmassa. Echter zal het voor de meeste lezers een goede indicatie geven. Daarnaast is hij ook niet geschikt voor kinderen.

BMI berekenen vrouw of man

Gebruik onderstaand figuur om jou BMI te bepaplen. Heb je overgewicht, een gezond gewicht of ondergewicht? Bekijk het snel.


Nu je je BMI waarde hebt, dien je onderstaande tabel te gebruiken om te bepalen in welke categorie jij valt.

 • Onder de 18,5 = Ondergewicht, jij hebt weinig te zoeken op deze site ;) Wijzig ook je eetpatroon door meer te gaan eten.
 • Tussen 18,5 en 24,9 = Normaal gewicht, je bent prima bezig, houden zo!
 • Tussen 25 en 29,9 = Overgewicht, je hebt overgewicht, probeer iets vaker te bewegen of je voedingspatroon iets aan te passen.
 • Tussen 30 en 39,9 = Zwaar overgewicht, je bent op het moment veelste zwaar en dient direct je voedingspatroon aan te passen en meer te gaan bewegen. Door je overgewicht heb je verhoogde kans op veel aandoeningen zoals rugklachten, diabetes maar ook hartaandoeningen
 • Boven de 40 = Ernstig zwaar overgewicht, je gezondheid is in groot gevaar nu. Verhoogde kans op heel veel aandoeningen. Het is NU de tijd om er wat aan te doen. Gooi je lifestyle om, ga meer bewegen, verander je voedingspatroon. Lees de site door ook jij kan het. Je zult je daarna ook veel beter gaan voelen. Dat willen we toch allemaal?
 • Hoe kwam jij uit de test?

  BMI berekenen kinderen

  De BMI van kinderen kan je niet berekenen op deze pagina. Misschien dat ik in de toekomst hier nog een pagina over maak. Dit komt omdat het in groeifase iets anders werkt dan bij wanneer je uit gegroeid bent.

  BMI meter van BMI club

  No Comments Yet.

  leave a comment

  CommentLuv badge